Om oss 

Miljömotivation grundades 2016 av Mia Magnusson. Miljömotivation utgår från vardagen och tipsar om vilka miljöval vi gör (småbarnsföräldrar) och vilka vi själva inspireras av. 

Idén till Miljömotivation växte fram ur en frustration över att rapporteringen kring vår viktigaste framtidsfråga, miljön, ofta är så negativ. Antingen blir vi matade med scenarios om en dyster framtid, att miljövänligt är lika med ett steg tillbaka i utvecklingen eller så får man dåligt samvete för att man finns överhuvudtaget. Det blir i alla fall vi mer deprimerade än inspirerade av. Därför vill vi visa att:

* ett miljövänligare liv inte är ett steg tillbaka, det är ständig utveckling till något nytt - och bättre!
* miljöval kan vara roligt, ge glädje och inspiration i vardagen
* dina val gör skillnad och makten för vägen mot en bättre framtid ligger hos dig och mig 
* du måste inte bo på landet, cykla överallt, tillverka allt själv etc. för att leva mer miljömedvetet. Genom att utgå från din egen verklighet och vad du tycker är roligt kommer du långt! 

Skiter du fullständigt i miljön men bryr dig om tjockleken på din plånbok? Välkommen! Ett miljövänligare tänk sparar även in pengar vilket vi kommer att visa många exempel på.

Under 2015 var vi med i projektet Minimeringsmästarna. Det blev ett väldigt inspirerande och lärorikt vilket vi kommer berätta mer om i podcasten och flödet på sociala medier. 

Kom ihåg- börja i det lilla och ha roligt!

Vi kommer att ha månadsvisa teman i flödet på sociala medier och på podcasten Miljömotivation. 
Twitter: @miamagnusson 
Instagram: @miljomotivation
#miljomotivation 

Mia Magnusson

Mia är biolog och har arbetat med miljöfrågor sedan 2008.

Är föräldraledig och driver Miljömotivation på fritiden.

Janne Kantola

Janne är pensionerad lärare i geografi och historia. 

Arbetar numera som verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan. Är sidekick på podcasten "Miljömotivation" och driver sin egen podcast "Bakom flötet" om sportfiske.